środa, 11 stycznia 2017

czekoladowo-kokosowa owsianka z porzeczką!

Kolejna smaczna, zdrowa i szybka propozycja, jak dobrze rozpocząć dzień. Czy możecie sobie wyobrazić lepszy początek dnia? Czekolada, kokos, słodko-kwaśna czarna porzeczka. Genialne trio, które sprawi, że Wasz dzień na pewno będzie udany! Biegnijcie do kuchni, gotujcie i smakujcie!

Dieses Frühstück ist ein leckerer und gesunder Start des Tages. Schokolade, Kokos und Heidelbeeren, eine tolle Trio, die deinen Tag schöner macht! Lass euch schmecken!




CZEKOLADOWA OWSIANKA z mleczkiem kokosowym i porzeczkami

Przepis (jedna porcja):
50g płatków owsianych
200ml mleka
2-3 kostki gorzkiej czekolady
50ml mleczka kokosowego
czarna porzeczka (najlepiej konfitura)
Płatki wsypać do rondelka, dodać kostki czekolady, zalać mlekiem, zagotować. Gotować pod przykryciem, aż do uzyskania gęstej, jednolitej konsystencji. Gotową owsiankę przełożyć do miseczki/na głęboki talerz, podawać z mleczkiem kokosowym i konfiturą. 

SCHOKO-HAFERBREI MIT KOKOSMILCH UND HEIDELBEEREN

Zutaten (1 Portion):
50g Haferflocken
200ml Milch
2-3 Zartbitter-Schokowürfel 
50ml Kokosmilch
Heidelbeeren 

Zubereitung:
Milch mit Haferflocken und Schokolade aufkochen lassen und unter gelegentlichem Rühren ungefähr
10 Minuten leise köcheln lassen bis der Hafer gequollen ist und ein schöner Brei entstanden ist.
Mit Kokosmilch und Heidelbeeren servieren.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz